Hoe kan ik elke nieuwe dag waarderen als een mogelijkheid tot ontdekkingsreizen?

Bovenstaand is de DOOR-vraag van juli. De vraag met maandpagina eromheen nodigen uit tot een periode van aandacht en gezamenlijk onderzoek. Gezamenlijk omdat we ieder met onze eigen invalshoeken en talenten bijdragen aan de bredere en diepgaandere betekenis die we geven aan de vraag en de woorden erin. Gezamenlijk omdat het de kracht vergroot. Gezamenlijk omdat samen volharden makkelijker gaat, op een plek waar je begrepen wordt.

Het antwoord doet er veel minder toe. Het zijn rake vragen die ons verder brengen. Daarom is een standaardcompliment #buigingvoordevraag als iemand  er zo eentje inbrengt.

De maandpagina

 

De maandpagina kwam tot stand door intuïtieve ingevingen te volgen in de periode van Kerstmis tot Driekoningen. Inmiddels dus een halfjaar geleden. De vragen die NU in mij opkomen als ik de pagina bekijk zijn:

 • Welke plek hebben dankbaarheid en waardering in mijn dagelijkse leven?
 • Hé, een regenboog, eenhoorn, kind. Waarom zaten die niet in vorige maand?
 • Een uitnodiging om te spelen… heb ik die nog nodig?
 • Wat betekent onschuld in de relatie tussen mensen?
 • Wat was nou ook alweer de spirituele betekenis van stekelvarken en wat doet ie bij deze maand?
 • Wat zijn zo de hoopvolle avonturen in mijn dagelijkse leven?
 • Wat zijn in mijn leven ontdekkingsreizen?
 • Ik begrijp “alles dat zijn wij”. Zit het ook al in mijn lijf, in mijn keuzes?
 • Wat doet mijn “krachttekening” in deze maand?
 • Wat is eigenlijk de link tussen de titel en de vraag van deze maand?
 • Hoe doen we iets voor het collectief met deze maandvraag?

Voor de meest uitdagende leerervaring voor jezelf terwijl je het groepsproces ondersteunt… kies dat stukje van de pagina dat je het engst vindt, formuleer voor JOU NU de juiste vraag en onderzoek, deel, sta open voor rake vragen van de anderen, onderzoek, deel ….

En als je wat wil chillen in de groep omdat het toch zomer(vakantie) is, dan kies je een voor jou makkelijker stukje van de pagina.

Praktisch

Voor de gevisualiseerde werkwijze en een eerste “feel the vibe”: klik hier

Omdat het een vakantiemaand is starten we wel op 1 juli de zichtbare gezamenlijke verkenning (=Whatsappgroep) en sluiten eerder af, namelijk op 15 juli.

De app-groep is een online plek waar je, op een moment dat het in jouw leven/ritme past, naartoe gaat voor inspiratie in de breedste zin van het woord.

Op vrijdag 13 juli is de DOOR-dag, de dag waarop we (=zij die kunnen) bij elkaar komen in Herkenbosch van 10.00 tot 15.00. Dat fysiek bij elkaar komen heeft een bijzondere meerwaarde.

Aanmelden kan door een Whatsapp-bericht te sturen aan mij: 06-82655338

De DOOR-vragen voor de rest van het jaar kan je hier vinden.  De DOOR-dagen zijn als volgt gepland: 24 augustus (app-groep van 17 tot 30 aug), 21 september, 26 oktober, 23 november, 21 december.