DOOR loopt inmiddels 4 maanden = 4 vragen. Over de eerste maand blogde ik al.

Bij februari “steunende netwerk”, doorvoelde ik dat “the universe has my back”, ik word altijd gesteund. Dat hoeft te betekenen dat ik altijd heppie de peppie ben. Er bestaat zoiets als de cirkel van Leven/Dood/Leven. En een plek in die cirkel waar ik, met mijn kwaliteiten, het krachtigst een ander kan steunen.

In maart “patronen uit stilte” ging ik helderder de patronen in en om me heen waarnemen. Door die waarneming mee de stilte in te nemen ontstonden ook een aantal nieuwe patronen.  Oa ook gewoontes die helpen om iedere dag (vaker) te verbinden met stilte. En ik leerde gelaagd naar verbindingen tussen mensen te kijken. Op welke laag verbind ik met mensen en wat is het gevolg van die keuze voor wat ik waarneem.

In april “licht op lijden”.  En hoewel de aanwezigheid van de groep helpt om er iedere dag aandacht aan te schenken en andere perspectieven te zien, meende ik dat ik dit keer mezelf een beetje bij de les moest houden. Iets met een onderwerp waar ik een beetje bang voor was en dus waarschijnlijk veel te leren had over mijn eigen patronen rondom lijden.

De oriëntatie op dat grote “enge” onderwerp:

De opdracht aan mezelf:

En voor wie dat een beetje onduidelijk vindt, zo in tekeningvorm, ik besloot iedere dag een kaart te trekken uit de kaartenset “Orakel van de ontembare ziel” en zo stukje bij beetje de vormen van lijden te bestuderen. De keuze voor deze set omdat voor mij lijden en ontembare ziel een stevige verbinding hadden.

Iedere dag trok ik dus een kaart, kopieerde de uitleg, deed de healing en ging kiezen.

Eerst alle negatieve formuleringen eruit. Ik wil in mijn journal graag aandacht voor wat mag groeien.

Dan de dingen uitkiezen die MIJ helpen die dag om mijn relatie met lijden beter te begrijpen. Dat is een tricky stuk want ik weet dat ik het ga delen in de groep en heb de neiging om “dat wat een ander zou kunnen helpen” ook toe te voegen.

Al met al werkt de vorm voor mij. Ik ben er intensief mee bezig op een manier die bij mij past.

Uiteindelijk waren dit de bladzijdes:

Er waren de open, krachtige, kwetsbare en ook lichtheid brengende bijdrages en reacties in de app-groep.

Er was een verlengde (door een fijne logeerpartij) DOOR-dag met bijzondere patronen.

Het boek Dagboek van de ziel kwam voorbij. Deze pagina plaatste lijden voor mij in de leercirkel van de ziel.

Om uiteindelijk  samengevat tot dit doorvoelde inzicht te komen:

En inderdaad, het heeft wat hardnekkige patronen van mezelf rondom lijden aan het licht gebracht.

Enne, dat viel best mee om die zo in het licht en in goed gezelschap te bekijken.